living people

Mondzorg Nijmegen

2019 - Nijmegen
Ontwerp, routing & begeleiding

Mondzorg Nijmegen is gelegen in een monumentaal pand. De eigenaresse wilde een kleinschalige praktijk oprichten waar de kwaliteit er vanaf druipt. Voorop stond dat het design in lijn zou liggen met het gevoel van het pand.

Ontwerp tandartspraktijk behandelkamer Mondzorg Nijmegen

Efficiëntie en routing behandelkamer

Vanwege de beperkte ruimte is er gekozen voor een routing die niet gescheiden is. Natuurlijk compleet volgens de wettelijke richtlijnen. De sterelisitatieruimte is in de kelder. Door te werken met bakken arriveert al het gereedschap gesteriliseerd. Gebruikt gereedschap verdwijnt via dezelfde weg in de kelder en wordt weer gesterliseerd en geprepareerd voor gebruik.

Ontwerp tandartspraktijk deuren entree behandelkamer Mondzorg Nijmegen

Stalen kozijnen

De stalen kozijnen zijn geheel in de sfeer van het pand en zijn op maat gemaakt. Omdat de praktijk gevestigd is in een monumentaal pand moest het plafond in originele staat blijven. Daarom hebben we gekozen voor gependelde LED verlichting, zodat deze eis gehonoreerd kon worden.

Ontwerp tandartspraktijk behandelkamer Mondzorg Nijmegen

Behandelruimte andere hoek

Ook deze behandelruimte is uitgerust met een luxe XO behandelstoel. De visgraatvloer van pvc materiaal maakt de klassieke look helemaal af.