living people

Peak Dentistry

2020 - Deventer
Ontwerp, routing & begeleiding

Peak Dentistry is een vooruitstrevende praktijk wat betreft esthetische en restauratieve tandheelkunde. Voor Living People was het de uitdaging om een duurzaam ontwerp met een high end uitstraling te ontwerpen dat past bij de identiteit van Peak.

Ontwerp tandartspraktijk wachtruimte design Peak Dentistry Deventer

De Matterhorn als symbool

Peak Dentistry herkent zich sterk in de symboliek van de Matterhorn. Voor Peak staat deze Zwitserse gletsjer symbool voor kwaliteit en vakmanschap. Dit gevoel komt esthetisch terug in de vorm van rustige kleuren en materialen die je doen denken aan het ijs van de bekende gletsjer.

Ontwerp tandartspraktijk wachtkamer Peak Dentistry Deventer

Akoestische wandpanelen van hoge kwaliteit

In de wachtruimtes zijn akoestische panelen geplaatst van hoge kwaliteit. Een goede akoestiek draagt bij aan een fijne en rustige ervaring voor patient. Naast de gletsjer-esque kleurtinten komen aardetinten ook veelvuldig terug. Gecombineerd met de essenhouten kozijnen zorgt dit voor een natuurlijke feel.

Ontwerp tandartspraktijk fotoruimte Peak Dentistry Deventer

Fotostudio Peak Dentistry

Voor de fotostudio is er qua routing bewust gekozen voor een ligging aan de behandelkamers. Links komt het thema van de Matterhorn terug in een wand visual nog een keer terug.

Ontwerp tandartspraktijk 3D ontwerp receptie Peak Dentistry Deventer

Een 3D visual gemaakt door Living People

De Imi-betonnen ontvangstzuilen passen perfect in het Matterhorn thema. Achter de zuilen zie je nog eens de Matterhorn wand visual.

Hier zie je een voorbeeld van de 3D schetsen die Living People aanlevert. Dankzij deze zeer realistische visuals krijg je er als praktijkeigenaar een goed beeld bij van hoe een ontwerp er in de praktijk eruit komt te zien.

Ontwerp tandartspraktijk 2D ontwerp Peak Dentistry Deventer

2D tekening voor het overzicht van de optimale routing

De routing van Peak Dentistry zie je het best op deze 2D tekening. De flow van gesteriliseerd materiaal is compleet losgetrokken van waar de patiënten komen.